Doprava zdarma se Zásilkovnou nad 1 499 Kč
PPL Parcel Shop 54 Balík do ruky 74 Balíkovna 49 GLS 54 Kurýr GLS 74 Zásilkovna 49 PPL 99

Edible Identities: Food as Cultural Heritage

Jazyk AngličtinaAngličtina
Kniha Pevná
Kniha Edible Identities: Food as Cultural Heritage Ronda L. Brulotte
Libristo kód: 04783255
Nakladatelství Taylor & Francis Ltd, srpna 2014
Food - its cultivation, preparation and communal consumption - has long been considered a form of cu... Celý popis
? points 503 b
5 031 včetně DPH
Skladem u dodavatele Odesíláme za 15-20 dnů

30 dní na vrácení zboží


Mohlo by vás také zajímat


Body Remembers Casebook Babette Rothschild / Brožovaná
common.buy 706
Připravujeme
RIN-NE, Vol. 5 Rumiko Takahashi / Brožovaná
common.buy 208
How the Earth Turned Green Joseph E. Armstrong / Pevná
common.buy 4 323
Issues In Defence Management Douglas L. Bland / Pevná
common.buy 3 105
Ageing, Health and Pensions in Europe Lans Bovenberg / Pevná
common.buy 1 540
Addiction Reviews 2 V1187 George R. Uhl / Brožovaná
common.buy 3 773
Singer Not the Song Audrey Erskine Lindop / Kniha
common.buy 459
Communication System Security Lidong Chen / Pevná
common.buy 6 694
Připravujeme
Mountain of God Richard Crompton / Brožovaná
common.buy 303
Myth and Creative Writing Adrian May / Brožovaná
common.buy 1 704
Riddles of Jesus in John Tom Thatcher / Brožovaná
common.buy 877
When Bosses Ruled Philadelphia Peter McCaffery / Brožovaná
common.buy 979
After Authority Ronnie D. Lipschutz / Brožovaná
common.buy 1 101

Food - its cultivation, preparation and communal consumption - has long been considered a form of cultural heritage. A dynamic, living product, food creates social bonds as it simultaneously marks off and maintains cultural difference. In bringing together anthropologists, historians and other scholars of food and heritage, this volume closely examines the ways in which the cultivation, preparation, and consumption of food is used to create identity claims of 'cultural heritage' on local, regional, national and international scales. Contributors explore a range of themes, including how food is used to mark insiders and outsiders within an ethnic group; how the same food's meanings change within a particular society based on class, gender or taste; and how traditions are 'invented' for the revitalization of a community during periods of cultural pressure. Featuring case studies from Europe, Asia and the Americas, this timely volume also addresses the complex processes of classifying, designating, and valorizing food as 'terroir,' 'slow food,' or as intangible cultural heritage through UNESCO. By effectively analyzing food and foodways through the perspectives of critical heritage studies, this collection productively brings two overlapping but frequently separate theoretical frameworks into conversation.

Informace o knize

Plný název Edible Identities: Food as Cultural Heritage
Jazyk Angličtina
Vazba Kniha - Pevná
Datum vydání 2014
Počet stran 252
EAN 9781409442639
ISBN 1409442632
Libristo kód 04783255
Nakladatelství Taylor & Francis Ltd
Váha 604
Rozměry 159 x 243 x 22
Darujte tuto knihu ještě dnes
Je to snadné
1 Přidejte knihu do košíku a zvolte doručit jako dárek 2 Obratem vám zašleme poukaz 3 Kniha dorazí na adresu obdarovaného

Přihlášení

Přihlaste se ke svému účtu. Ještě nemáte Libristo účet? Vytvořte si ho nyní!

 
povinné
povinné

Nemáte účet? Získejte výhody Libristo účtu!

Díky Libristo účtu budete mít vše pod kontrolou.

Vytvořit Libristo účet